صفحه 1 : ایران و جهان صفحه 2 : خبر همدان صفحه 3 : شهرستان صفحه 4 : خبر همدان صفحه 5 : ایران و جهان صفحه 6 : ایران و جهان صفحه 7 : اندیشه صفحه 8 : فرهنگی

۱۱
تیر
۱۴۰۴

شماره
۵۹۲۶

امروز: ۱۱ (تیر) ۱۴۰۴ ◀ ◀ Wednesday 2025 (Jul) 02

عناوین صفحه


هگمتانه، گروه خبر همدان: مدیر تعاون روستایی استان همدان از راه‌اندازی 11 روستا بازار تا پایان سال‌جاری در این استان خبر داد.
به گزارش هگمتانه، مسعود اکبری اظهار کرد: روستا بازارها از دیرباز به عنوان یک دغدغه و نیاز برای کم کردن واسطه‌گری و حلقه بین تولید و مصرف، مدنظر مسؤولین سیاسی و اقتصادی کشور بوده و اقداماتی هم در همین رابطه انجام شده است.
وی ادامه داد: در حال حاضر در استان همدان 10 روستا بازار دائمی فعالیت دارند اما چون این روستا بازارها شبکه نبودند و پشتیبانی درست از آنها صورت نگرفته، به مرور زمان به یک فروشندگی معمولی تبدیل شده‌اند.
اکبری ادامه داد: هدف اصلی روستا بازارها در واقع ارائه محصولات مزرعه بوده به نحوی که هم تولیدکننده بیشترین صرفه را داشته باشد و از منافع تولید خود استفاده ببرد و هم مصرف‌کننده با کمترین هزینه بتواند محصول مطلوب خود را دریافت کند اما متأسفانه تاکنون اهداف واقعی این طرح محقق نشده است.
وی بیان کرد: امسال براساس برنامه‌ای که از طرف رئیس سازمان تعاون روستایی کشور به رئیس‌جمهور پیشنهاد و مصوب شده، قصد بر آن بوده در یک برنامه سه ساله 3000 روستا بازار در کل کشور ایجاد شود که گام نخست آن راه‌اندازی 500 روستا بازار در کشور خواهد بود.
‌اکبری با بیان اینکه بر اساس این برنامه در گام نخست در استان همدان 11روستا بازار تا پایان سال باید راه‌اندازی و به بهره‌برداری برسد، خاطرنشان کرد: در این رابطه پیشنهاد خود را به کشور ارائه داده‌ایم و درخواست کرده‌ایم که علاوه بر این 11 روستا بازار، مابقی ظرفیت‌های روستا بازاری که از قبل در استان ایجاد شده به‌صورت شبکه شده و یک ارگان یا متولی رسمی پیدا کنند تا با این اقدام آنها را از نظر بازرگانی و تأمین کالا و سایر ساختارهای مورد نیاز حمایت و هدایت کند.
وی با اشاره به اینکه تعاون روستایی در سراسر کشور زیرساخت و امکانات بالقوه‌ای دارد که می‌تواند محصولات را از اقصی نقاط کشور مبادله کند اما تاکنون از این ظرفیت به خوبی استفاده نشده است، بیان کرد: در حال حاضر در استان همدان بیش از 200 تعاونی و در سراسر کشور ده‌ها هزار تعاونی فعالیت دارند که اگر این تعاونی‌ها به یکدیگر پیوند داده شوند می‌توانند یک پشتیبان بسیار قوی برای تقویت و خدمات‌رسانی به روستا بازارها باشند.
مدیر تعاون روستایی همدان با بیان اینکه امیدواریم هم در موضوع روستا بازارها و هم در رابطه با بستر فضای مجازی گام‌های خوبی برداشته شود، خاطرنشان کرد: یکی از امکاناتی که در حال حاضر مورد تقاضا بوده و ضروری به نظر می‌رسد این است که این تبادلات کالایی از طریق بستر فضای مجازی انجام شود که پیشنهاد این موضوع را نیز به تهران داده‌ایم.
وی تصریح کرد: استان همدان در این زمینه پیشرو بوده و در ایام کرونا هم با طراحی برنامه ای به نام «کالارسان من» برای مدت یک سال کالاهای بخش کشاورزی را از اقصی نقاط کشور تبادل می‌کردند که به مرور زمان مقداری کمرنگ شده است.
به نقل از ایسنا، اکبری با بیان اینکه امیدواریم که با برنامه‌ریزی‌هایی که انجام خواهد گرفت این بستر هم بتواند یک راهکار ارزنده برای ایجاد روستا بازار مجازی باشد و فاصله بین مزرعه تا سفره را کمتر کند، یادآور شد: در حال حاضر در استان همدان 10 روستا بازار دائمی فعال است که تا پایان سال‌جاری نیز 11 روستا بازار دیگر راه‌اندازی و افتتاح خواهد شد.



ارسال ديدگاه

نام:
پست الکترونیکی:
کد امنیتی:
ديدگاه: